Lupte subterane şi negocieri intense pentru constituirea majorităţilor în consiliile locale şi, implicit, alegerea viceprimarilor pentru noul mandat 2012-2016 în comunele vrâncene dar şi în municipiile Focşani şi Adjud. Presiunile sunt mari şi au ca ''bază'' motivaţii diverse: avantaje personale şi pentru partid, cadouri şi stimulente financiare, facilităţi pentru afaceri de familie etc. Totul pentru a renunţa la propria candidatură sau pentru a vota un anumit consilier local pentru funcţia de viceprimar. Voturile pentru asigurarea minimei majorităţi se iau la bucată, în funcţie de ''preţul'' consilierului respectiv. Se porneşte de la circa 20.000 lei (cam cât e indemnizaţia de consilier local într-o comună, timp de 4 ani) şi se bate spre 10.000 de euro.
* Presiunile cele mai mari par a fi pe consilierii partidului lui Dan Diaconescu precum şi pe unii independenţi. Aceştia pot înclina balanţa în vreo 30 de comune şi sunt curtaţi, deopotrivă, de USL şi PDL. În circa o lună vom trage linie şi vom vedea rezultatele negocierilor, care cum şi-a rezolvat majorităţile şi posturile de viceprimari.
* Nu trebuie ocolite nici disputele locale dintre PSD şi PNL. Sunt multe localităţi unde reprezentanţii celor 2 partide negociază separat cu PDL şi PPDD pentru obţinerea unor avantaje locale, inclusiv viceprimari, dincolo de înţelegerile şi protocoalele USL. De exemplu, la Focşani, PNL ar putea rămâne cu 3 consilieri locali, în loc de 4. Cel de-al patrulea nu a fost, încă, validat. PSD ar putea cere, în schimbul unui fotoliu de viceprimar, ca PNL să cedeze cel de-al patrulea post de consilier local. Şi sunt mai multe de discutat ... Stai să vezi la instituţiile deconcentrate!...Politica de Vrancea