Înainte de Sărbătorile de Paşti, edilii Primărie Focşani vor „să-şi spele păcatele” şi vor aloca de la bugetul local suma de 120.000 de lei, ca ajutor financiar, către cinci biserici din municipiu.

Prin mai multe adrese transmise de cele două protoierii din Focşani, municipalitatea din Focşani este solicitată să acorde un sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor la mai multe biserici din Focşani.
Astfel, se solicită câte 20.000 lei pentru Parohia Domnească- Biserica Sfinţii Trei Ierarhi pentru continuarea lucrărilor de pictură, pentru Biserica Sfântul Ştefan cel Mare tot pentru lucrări de pictură, pentru Sfântul Nicolae Tăbăcari unde se vor face lucrări de suprastructură, pentru Parohia Stamatineşti, lucrări de infrastructură, dar şi pentru Parohia Mândreşti Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil.
În solicitarea adresată primarului Decebal Bacionschi se arată: "Cu deosebit respect, vă facem cunoscut că Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei desfăşoară multiple activităţi misionar-pastorale,  cultural educative şi de punere în valoare a monumentelor de arhitectură bisericească din cuprinsul eparhiei, dintre care unele greu de vizitat din cauza infrastructurii de acces. În acest context, la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi, Protoieria Focşani I se doreşte a se finaliza lucrările de pictare a sfântului lăcaş. Acest proiect, extem de costisitor, poate fi finalizat numai cu sprijinul şi contribuţia  financiară a celor ce înţleg importanţa unei astfel de iniţiative. Drept pentru care, vă rugăm să binevoiţi a lua în studiu posibilitatea acordării unui sprijin financiar necesar pentru finalizarea lucrărilor. Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ciprian", se arată în cererea de ajutor solicitată de unitatea de cult, cu acelaşi text fiind însoţite toate cererile bisericilor menţionate mai sus.....Adevarul
„Acatiste” din bani publici la bisericile din Focşani