Copilul, o fetiţă de numai o lună şi jumătate, a murit miercurea trecută, de pneumonie, dar nicio instituţie publică nu şi-a asumat responsabilitatea de a prelua şi transporta cadavrul la spital pentru necropsie.

Membrii unei familii din comuna vrânceană Homocea au fost nevoiţi să stea cu un bebeluş mort în casă timp de două zile în vreme ce Poliţia, Spitalul Judeţean şi Serviciul de Ambulanţă se băteau în chestiuni procedurale.
Astfel, Ionela Pintea, o tânără de nici 18 ani, din Podu Turcului, locuieşte în casa concubinului ei în satul Lespezi, comuna Homocea. Pe 12 februarie, tânăra a născut o fetiţă, al doilea copil al său, la Spitalul Judeţean din Focşani. Deşi se simţea rău, mama şi bebeluşul ei au fost externaţi după câteva zile.
„Pacienta s-a internat pe data de 12 februarie în spital, cu o sarcină la termen. A născut prin cezariană o fetiţă de 3,1 kg complet sănătoasă, iar după patru zile a fost externată. Obligaţia mamei era să declare copilul în 15 zile de la naştere”, a precizat Alina Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean.
Familia bebeluşului spune că din cauza sărăciei nu a mers la starea civilă să-l facă certificat de  naştere, acuzând şi faptul că medicii au grăbit externarea din spital a mamei şi noului născut. În orice caz, sugarul nu a avut zile iar pe 19 martie mama sa a găsit-o fără suflare.......Adevarul.ro
FOTO O familie din Vrancea a stat două zile cu copilul mort în casă, din cauza incompetenţei instituţiilor statului